WeEat

WeEat

Big Daddy – ahol még a rendőrnőnek is egy burger az álma

2016. május 16. - WeEat

img_9220.JPG

Elöljáróban csak annyit, hogy a nagy Juicy Lucy utáni hajszában a XI. kerület mögött végérvényesen lemaradni látszik mindenki, és itt most leszögezném, hogy semmilyen honoráriumot – sajnos – nem juttat részemre az önkormányzat.

dsc_0601.JPG

Az már többször bebizonyosodott, hogy néha a kincskereső térképek segítségével is nehezen megtalálható helyek rejtik a legnagyobb mámort, de egy ehhez hasonló élményre még mi sem voltunk felkészülve. A Big Daddy a XI. kerület határmezsgyéjén egy kis bodegában kínálja a város legbrutálisabb hús és sajt házasságából született Juicy Lucy-át.

dsc_0600_4.JPG

Aki kultiválja a kis talponállókat (bár megjegyzendő, hogy van egy kis beülős rész is) és a végletekig leegyszerűsített, vagy a mai kor szóhasználatával élve letisztult dizájnt, az imádni fogja ezt a kicsi, de végletekig szerethető helyet.

dsc_0602.JPG

Belépve a pult mögött lehet, hogy pont Big Daddy a hely Burger Apuja vár minket és épp odakiált a csupa mosoly hölgynek, aki a kassza mögött serénykedik nagyban, hogy cserélni kell a gázpalackot, úgyhogy a fiatalságom rezsós hangulata azonnal adja magát.

img_9216.JPG

Választásunkhoz különösebben nagy segítséget nem kellett kérnünk, hiszen egy olyan paraméterekkel rendelkező kreáció kacsintott ránk egyből huncutul, hogy a megkorduló gyomrunk hangjába a bódé is beleremegett. Na és mik is ezek a méretek; 90-60-90…ööö jaj nem az egy másik történet lesz, szóval 22 dekás zsemlében egy 40 dekás cheddar sajttal töltött hússzörny (normál méretben, ez 11 dekás zsömle 20 dekás hús), ami mellé még kapunk bacont, tükörtojást, és a jó öreg szósz-jégsaláta-paradicsom triót. Tiszteletet parancsoló összeállítás.

img_9217.JPG

Külön információként hozták a tudomásunkra, hogy egy ekkora darab hús megsütése nem fog menni öt perc alatt, hát nem is hazudtak. A készítés teljes folyamatát nyomon követhetjük a gumikesztyű csattanásától – ami ebben az esetben nem a bekövetkező rettenet előfutára – a műalkotás tálcára helyezéséig.

img_9218.JPG

Várakozás közben megérkeztek a szervek is és a dekoratív rendőrhölgyet régi ismerősként köszöntötték, úgyhogy az íz- mellett a közbiztonság is maximális fokon égett.

Választásunkat nem egyszerűen Juicy Lucy-ként kínálja Burger Apu, hanem a megtisztelő „Szalvéta zabáló” Láva Burger névvel állította össze nekünk.

img_9219.JPG

A névválasztás nem holmi marketingfogás, az első harapás után tényleg lávaként tör elő a forrón hömpölygő cheddar és borít be mindent, őrületes íz élménnyel kápráztatva el a bátor próbálkozót. Na, és akkor ennél a pontnál világossá válik a "Szalvéta zabáló" jelző is.

img_9223.JPG

A hús 100% marha, ami ilyen áron szinte érthetetlen is és majdnem hihetetlen is, de az íz eloszlatja a kételyeket.

img_9225.JPG

A buci házi sütésű, leginkább egy nagydarab zsömlére emlékeztet egy kis pikáns sütést kapva a husi mellett, ami szintén emeli a fényét. A bacon úgy és annyira van átsütve, ahogy kell és a tükörtojás is pont olyan méltóságteljes eleganciával csücsül a hús tetején, mint Kövér László az országházban a pulpituson.

img_9226.JPG

Aki szereti a házias ízeket és nem rest nekivágni a Big Daddy-hez vezető hosszú útnak, annak nem okoz majd csalódást. A kisebb méretekhez szokott burger fanatikusok is megfelelő (11 dekás zsemle, 10 dekás hús) arányokkal kaphatnak zsebpénz áron hamburgert, de a kínálatban szerepel még hot-dog, sült hús, mindenféle köret és italok. Az árak ilyen minőség mellett szinte nevetségesek. Burger Apu a facebook-on próbálja a közönséget folyton friss és aktuális információkkal ellátni, de el kell fogadnunk, hogy az ilyen kis helyek hajlamosak rugalmasan kezelni a közölt nyitva tartásokat, szóval ne lepődjünk meg, ha egy kevésbé forgalmas napon a zárás előtt fél órával már – ez nem szentírás – lepattanunk az ajtóról.

Szóval, aki kíváncsi a város egyik legjobb, mérhetetlen mennyiségű cheddar sajttal töltött hamburgerére, az ne habozzon tovább, hanem látogasson el a Big Daddy-be.

Big Daddy Burger Bár

Megközelíthetőség

Budafoki kocsiszínig 47-es villamossal

Belső

Egyszerű, de nagyszerű

Fizetési lehetőség

Készpénz, kártya (Visa, Mastercard)

Hamburger összhatás

Kiváló

Ár/Érték

Szuper

Összértékelés

Ha kellően nyitott vagy és nem a kákán is csomót kereső ember, akkor tetszeni fog, NAGYON!

Adatlap

Nyitva tartás

H-Szo.: 10-20 (ez változhat)

Ezzel kapcsolatban inkább figyeld a facebook oldalukat!

Cím

1116 Budapest, Mezőkövesd út 2.

Telefon szám

(70) 242 0497

Facebook

https://www.facebook.com/BigDaddyBurgerBar

 

Ne maradj le az újdonságokról, kövesd a WeEat oldalát a Facebook, segítségével!

A blogban közölt tények, adatok, információk a teljesség igénye nélkül tapasztalás útján keletkeztek és abszolút bővelkednek szubjektív elemekben. A közölt adatok nem szolgálnak se pozitív, se negatív jellegű marketing célokat. Az ételekhez térítés ellenében – és itt semmilyen természetbeni juttatás nem jöhet szóba – jutottunk hozzá.

A beszámolót Bandi burgerista készítette.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://weeat.blog.hu/api/trackback/id/tr198721550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köldök_szösz 2016.05.17. 21:50:40

A tojást nem kérném bele de azon kívül nagyon jól néz ki.
süti beállítások módosítása