WeEat

WeEat

Black Sheep Burger

2015. december 04. - WeEat

Black Sheep – Kapca

Jelentés: Budapesten kívül is van élet!!

Ha a szegedi étel lenne a kérdés azt hiszem, rögvest rácsapnánk, hogy halászlé. Igen, a hosszú évek során kifejlesztett, és az óta is nagy műgonddal készülő halászléről méltán híres a napfénynek városa.

Ez az írás azonban hamburgerről szól. Egy olyan hamburgerről, amely az ország bármely pontján megállná a helyét. Történt ugyanis, hogy Szegeden is egyre több a minőségi Hamburgereket alkotó (mert ezek bizony alkotások) burgerező.

Öröm látni, hogy igenis van igény a minőségre, és szorgos kezek által nap, mint nap olyan helyek emelkednek kik, amelyek újítanak. Igen!

Történik ez egy olyan országban ahol évtizedekig a sablon volt, és semmi más. Azt mondják a helyiek, hogy a tiszai nagy ciánszennyeződés után a folyó ismét kezd magára találni. Az élet kezd visszarendeződni a kicsiny élőlényektől a nagy szürkeharcsáig.

Valahogy így képzelem el a mai magyar valóságot az ételkészítés terén. Jönnek a mindenféle korú emberek és főznek, sütnek, és ami nagyon jó, nem törődnek semmivel és senkivel, és íme, napról napra gomba számra emelkednek ki látogatottabbnál látogatottabb helyek, és ízletesebbnél ízletesebb ételek.

img_8897.JPG

Az burgert a következő paraméterek alapján komponálta elkészítője:

200g-os ízes birka burger fekete olivabogyós Ír fehér cheddar szárított paradicsommal.

img_8898.JPG

A szósz, az pirított fenyőmagvas majonézes házi menta pesto.

12307579_1675388356078560_4240798633411893707_o.jpg

Mellé kacsazsírban sült batáta rostlapon pirítva, görög joghurt lavinával és olívaolajban pácolt friss zöldfűszeres himalája sós citrommal.

12291125_1675388376078558_5710197757711717841_o.jpg

12304426_1675388406078555_4486358967769354150_o.jpg

Aki szereti a birkahúst, azt a jellegzetes íz világot annak feltétlen ajánlom. Az Ír fehér cheddar kiváló választás a szárított paradicsom pedig igazán különlegessé teszi az alkotást. Tökéletes! Nem is tudom, hogy hogyan lehetne fokozni, talán egy kis kacsazsírban sült batátával? Igen!

img_8904.JPG

img_8912.JPG

A burger nagyon ízletes volt, a kiszolgálás viszont hagy némi kívánnivalót maga után. Kicsit olyan érzésem volt, mint régen Budapesten. Megnyitottak egy helyet figyeltek a minőségre megvolt a lendület, majd ahogy jött a siker elkezdtek a működtetők spórolni. Gondolom több profit jobb elvtől vezérelve. Mert hát mi az elég? A több!..

Szóval olyan érzésem volt, hogy igen itt vagyunk, sokat dolgozunk, iszonyat hamburgereket készítünk, de a felszolgálás színvonalára már nem figyelünk annyira (nem úgy, mint egy fél éve). Kértem egy sört majd felvilágosított a pincér hölgy, hogy a pultnál kell rendelni, de a hamburgert, azt asztalnál, és oda is hozzák ki. Kértem egy másik sört, majd a válasz, kihoznád a poharakat magadnak?..(kézműves sör, felső árkategória). Három felszolgáló maximum 20 emberre. Ezt Budapesten hasonló kategóriájú helyein ketten is simán, mosolygósan, kedvesen megoldják mindenféle döccenés nélkül.

Bízom benne, hogy még az úton vagyunk, s míg a Tisza ökoszisztémája mára teljesen helyreállt, a vendéglátásunk is így fog tenni. Még egyszer hangsúlyozom, a hamburger fenomenális, aki Szegeden jár, feltétlenül próbálja ki. Csak ajánlani tudom.

Remélem, hogy figyelni fognak a tulajdonosok a vendég komfortérzetének javítására, mert egy ételnek nem csak az íze számít, de az is, hogy hogyan érzi magát a vendég. 

Egészségünkre!!

A bejegyzés trackback címe:

https://weeat.blog.hu/api/trackback/id/tr908138406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása