WeEat

WeEat

Fancy food – semmi csicsa, csak burger a javából

2015. december 07. - WeEat

dsc_0568.JPG

Történt egyszer egy szép napos decemberi pénteken, hogy megtaláltuk a város egyik legjobb Juicy Lucy-ját nem máshol, mint Ricsfíelden (Gazdagrét) egy olyan food truck-ban, ahol egyszer már egy sikerstory elindult.

Nem újdonság, hogy kalandozásaink során sokszor szájhagyomány útján terjedő helyekre látogatunk el. Így történt ez most is. Ismerőseinktől kaptunk egy tippet, hogy a XI. kerületben található egy jó kis hely. Nem is voltunk rest nekiindultunk, hogy megnézzük magunknak. Mikor odaértünk és befordultunk, akkor először ki is fordultunk, mert nem értettem, hogy mi ez már, mivel egy az üvegtigrishez hasonló csendélettel rendelkező büfékocsi fogadott bennünket, ahol szinte már csak azt vártuk, hogy Sanyi mikor köszön már ránk, hogy szervuuussszzzz, de ha már eljöttünk idáig lássuk, mi is ez a Fancy Food?

img_8954.JPG

A kínálatot szemlélve megugrott a pulzusunk, mint egyszeri alkoholistának a kulcszörgésre nyitás előtt a kocsmaajtóban, mert észrevettük, hogy Juicy Lucy is szerepel rajta.

img_8953_4.JPG

Az első kérdésünk természetesen az volt házigazdánk felé, hogy el is tudja e készíteni, mire ő nyugodt szívvel ajánlotta, hogy próbáljuk csak ki. Így is tettünk. A hambi mellé köretnek hasáb-, és steak burgonyát kértünk.

img_8955.JPG

A készítés folyamatát magunk is végigkövethettük, a kis húsgolyócskák előttünk kerültek elő a hűtőből, majd szépen kilapítva közéjük feküdt a cheddar és már mehetett is sütőlapra.

img_8956.JPG

Sütés közben is megtudhattunk pár műhelytitkot, miszerint a hús Hollandiából érkezik fix beszállítótól. A kiválasztási folyamat durvább kihívás volt, mint végignézni Kiszel Tünde legújabb (bármelyik) naptárját. A darálást maguk végzik és són, borson kívül mást nem kap a husika. A buci első ránézésre a hagyományos édes puffancs, de ez itt egy kicsit édes is volt, meg sós is.

img_8959.JPG

Helyi pékségből származik, melynek megtalálása szintén akkora feladat volt, mint Friderikusznak rávenni Deutsh Tamást, hogy mondjon igazat, itt legalább sikerült a kihívás.

img_8960.JPG

Amikor végre kézhez kaptuk a mi kis Lucyjainkat, mohón láttunk hozzá és lám lám a sajt úgy bukkant elő, ahogy kissé megnyomtuk a bucit, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

img_8961.JPG

A hús rostjai között szépen eloszlik, sütés közben nem folyt el, egyszóval szuper volt.

A cheddarról csak annyit, hogy nem az olcsó „a legkisebb is számít” kategória, hanem prémium ír vörös fajta.

A hambiban az arányok rendben voltak, minden megvolt, amit az éttáblán kiírtak. Az extrák is szépen adták magukat.

img_8958.JPG

A köretnek kínált krumpli a vendéglátónknak köszönhetően vegyesen érkezett – hogy mindent ki tudjunk próbálni –, amúgy mirelit, de abból is az über kategória, ráadásul pálmaolajban sütve.

img_8962.JPG

Hogy megkoronázzuk az egészet kipróbáltuk a nutellás-tejszínes-csokiöntetes gofrit és így jutottunk el arra a szintre, hogy „Sokkot kaptál!” és mondtuk magunktól is kérdés nélkül, hogy” Jó volt!”

img_8964.JPG

Tapasztalataink szerint, mint azt már korábban is írtam jó Juicy Lucy-t találni embert próbáló feladat, pedig mindenki arról ír, hogy itt mekkora burgerforradalom van. A hely pikantériája az, hogy a kocsi korábban a Magic Burger alapító párjáé volt, akik innen indultak hódító útjukra, és szinte legyőzhetetlen dominanciával képviseltetik magukat burger, azon belül is kiemelten Juicy Lucy fronton. A Fancy Food magasra tette a mércét és nem rest újraindítani egy már megvalósult álmot. Ilyen minőségi szinttel és alázattal az étel és a vevők irányába bizton állíthatom, hogy még fogunk hallani a helyről.

Fancy Food

Megközelíthetőség

1118 Budapest, Rétköz u. 15. Autóval: Az Eleven Centertől kb. 100 m-re, parkolóhely van. Busszal: 139 -es és 8-as busz 50m-re áll meg.

Belső

Inkább külső. Van egy beülős rész is, mi a talponállósat próbáltuk.

Fizetési lehetőség

Készpénz

Hamburger összhatás

Kiváló

Ár/Érték

*5

Összértékelés

Mindenképpen ajánlott

Adatlap

Nyitva tartás

Minden nap: 11:30-19:30 óráig

Cím

1118 Budapest, Rétköz u. 15.

Email

zsoltcoco@gmail.com

Telefon szám

+36 70 505 5041

Facebook

https://www.facebook.com/Fancy-Food

Honlap

http://www.fancyfood.hu

 

Ne maradj le az újdonságokról, kövesd a WeEat oldalát a Facebook, segítségével!

A blogban közölt tények, adatok, információk a teljesség igénye nélkül tapasztalás útján keletkeztek és abszolút bővelkednek szubjektív elemekben. A közölt adatok nem szolgálnak se pozitív, se negatív jellegű marketing célokat. Az ételekhez térítés ellenében – és itt semmilyen természetbeni juttatás nem jöhet szóba – jutottunk hozzá.

A beszámolót Bandi burgerista készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://weeat.blog.hu/api/trackback/id/tr808146812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FancyF 2016.07.19. 15:31:41

Kedves Bandi!

Köszönjük az értékelést! Igazán jól esik egy objektív, elfogulatlan, profi hamburgerista szájából/tollából ilyet hallani/olvasni. Utólag már nem számít lekenyerezésnek, így nyugodt lélekkel hívunk meg egy ebéddel összekötött beszélgetésre. Kérjük, küldj egy telefonszámot, ahol tudunk időpontot egyeztetni.

Üdvözlettel:
a Fancy Food csapata
süti beállítások módosítása