WeEat

WeEat

Garzon - egyedülálló élvezet, nem csak egyedülállóknak

2018. január 29. - WeEat

garzon_kollazs.jpg

Sokszor olyan helyről érkeznek a kellemes meglepetések, ahonnan az ember nem várná. A Garzon Café a Wesselényi utcán helyezkedik el, mégpedig a 24-es szám alatt, és annyira beleilleszkedik az utca képébe, hogy bevallom számos alkalommal trappoltam már el előtte úgy, hogy észre sem vettem. Mostanáig! Akár a sors, akár a gyomrom irányított a megfelelő irányba, én mondom jól tette. 

A belső nem hagyott bennem különösebb nyomot, viszont a külföldiek továbbra is imádják az ilyen retró, vagy ahhoz hasonló hangulat felé húzó homályos kis helyeket. A mosdó is hasonló élményt nyújt, férfiak előnyben! 

Alapvetően a pultnál kell rendelni, ami ételre-italra egyaránt igaz, de megfelelő szimpátia esetén elérhető a személyes kiszolgálás is, szóval aki kellő magabiztosságot érez magában, annak hajrá! ;)

Az étlap ügyesen és egyszerűen kínálja mindazt, ami egy kiadós vacsorához, vagy csak egyszerűen a sörözés miatt feltámadt éhség csillapításához még vagy  25 000 kalória bevitel mellett a belső oroszlán ordításának lecsillapításához feltétlenül szükséges. Kicsit egyszerűbben: van minden! 

Rá is raboltam alap, hogy a sajtburgerre, na de a belsőm azt súgta, hogy a szendvicsek - "meltek" -  mellett, sem mehetek el ízlelés nélkül, így aztán jött a pulled pork melt és a jalapeno poppers melt is, aztán persze a gyomorvédő is, na de az már egy másik történet. 

A sajtburger hozza a kötelezőt.

sbm_1.jpg

Alapvetően a bevált receptet követi, házi buciban a szokásos hozzávalók, mint a 100% marhahúspogácsa, cheddar, karamellizált hagyma, paradicsom, ecetes uborka, házi fokhagymás majonéz.

sbm_2.jpg

A bucit kicsit vajon megpirítják, ami nagyon jót tesz neki. Amit hiányoltam, az az információ a hús méretéről, ami úgy ránézésre 16-18 dekát nyomott a latba. Ez persze a kellemes ízvilágot nem befolyásolta. 

sb_1_180fok.jpg

A kellemes meglepetést az "olvasztékok" (itt élnék a költői szóhasználat szabadságával) hozták, mindkettőben kovászos kenyér közé rejtve a sok finomság, amit kívülről vajon pirítottak meg. 

A pulled porkban a 6-8 óra alatt omlósra sütött  balzsamos-mézes sertés röfögött, amit a cheddar mellett egy kis jalapeno tett igazán vaddisznóvá.

Íme a malackás kívülről,

ppm_2_180fok.jpg

 és belülről.

ppm_3_180fok.jpg

A jalapeno poppers-be bacon, cheddar, krémsajt és jalapeno került. 

jalapeno_poppers_melt_menu.jpg

Kicsit közelebbről.

jpm_1_jo.jpg

Még közelebbről.

jpm_2.jpg

Na és most elsüthetem a nagy közhelyeket, hogy mindkét szendvics kívül kellemesen ropogós, míg belül omlós volt, de itt ez nem csak TV Shop duma, hanem a gyönyörű realitás. A csípősség pedig pont annyira támadt, hogy azt még különösebb izzadtság nélkül meg lehetett emészteni.

Engem személy szerint ezzel az újhullámos édesburgonya trenddel a világból ki lehetne kergetni, de itt olyan chipset kaptam belőle, hogy ha tehetném, még mindig azt enném.

ebc_2.jpg

Köretnek lehet még coleslaw salátát kérni és házi szószokból sincs hiány. 

ppm_1.jpg

A sajtburesz önmagában 1590 ft-ot kóstált, menüben 1880 Ft, ami mellé egy választható köret - chips vagy coleslaw - dukál. A disznóság 1890 (menüben 2380), a poppers 1390 (menüben 1880) Ft kicsengetését vonta maga után, ami szerintem abszolút vállalható, főleg a nyújtott szolgáltatás értékét tekintve. 

Természetesen házi vagy mondjam úgy kézműves sörökből és égetett szeszekből sincs hiány, úgyhogy az evés után az ivás is megoldott, vagy éppen fordítva is. 

Lényeg a lényeg, nálam a Garzon felkerült a térképre!!!!!

Ne maradj le az újdonságokról, kövesd a WeEat oldalát a Facebook, segítségével!

A blogban közölt tények, adatok, információk a teljesség igénye nélkül tapasztalás útján keletkeztek és abszolút bővelkednek szubjektív elemekben. A közölt adatok nem szolgálnak se pozitív, se negatív jellegű marketing célokat. Az ételekhez térítés ellenében – és itt semmilyen természetbeni juttatás nem jöhet szóba – jutottunk hozzá.

A beszámolót Bandi burgerista készítette.

Garzon Café

Megközelíthetőség

4-6-os villamos Wesselényi utcai megálló, aztán egy kis séta, vagy a másik oldalról Astoria és Zsinagóga felől szintén egy kis séta

Belső

Sejtelmesen homályos, olyan kocsmás.

Fizetési lehetőség

Készpénz

Hamburger összhatás

Nincs rá panasz! Folyamatos akciók!

Ár/Érték

4

Összértékelés

Ajánlott

Adatlap

Nyitva tartás

hétfő-szerda: 11:30-01:00 óráig

csütörtök: 11:30-02:00 óráig

péntek: 11:30-03:30 óráig

szombat: 16:00-03:30 óráig

vasárnap: 17:00-00:00 óráig

Cím

1075 Budapest, Wesselényi utca 24.

Email

nincs, ami azért remélhetőleg hamarosan pótolva lesz

Asztalfoglalás

+36 20 319 4923 (facebook)

+36 30 438 7738 (google)

Facebook

https://www.facebook.com/Garzon-Café

Honlap

a weblap még nincs feltöltve

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://weeat.blog.hu/api/trackback/id/tr7213610227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása